Du Mas de Rumoirt
Pyreneese berghonden—Chien de Montagne des Pyrenees—Great Pyrenees

Home Over ons Onze honden Pups Links Contact


B-nest


Op 21 oktober 2011 zijn wij geboren:

2 dames en 3 heren!

De trotse oudersDuc de Rêve du Royaume d'Ursita Ch. Eimy du Pic de Viscos

Reden voor een feestje!

Week 1

De pups zijn geboren! Donderdag rond 17.30 uur verloor Bellamy een flinke plas vruchtwater. Uiteindelijk duurde het tot half 2 's nachts dat het eerste pupje geboren werd. De laatste kwam rond 4 uur. Het was soms niet makkelijk, maar, met de goede hulp van Danielle uiteindelijk een prachtig resultaat! Bellamy nam vol overgave de zorg voor haar kinderen op. Zo fanatiek zelfs, dat wij de eerste dag gepaste afstand moesten bewaren... In de tweede dag werd ze gelukkig een stuk rustiger. De derde dag mochten zelfs onze kinderen de pups uit de werpkist pakken en vasthouden. Het is echt genieten! De pups groeien ook geweldig goed. Moeders is de derde dag al weer even heerlijk in de wei geweest. Ze kwam compleet zwart terug, want er moest natuurlijk even flink gegraven worden! Ook uitlaten vindt ze nu weer leuk, al wil ze ook weer graag terug naar haar pups.


Foto's en film week 1
Week 2

De pups doen het geweldig! We zitten nu midden in de tweede week. De geboortegewichten zijn inmiddels verdrievoudigd. Dat is een van de voordelen van een iets kleiner nest. De pups krijgen een goede start! We wachten op het open gaan van de oogjes. Dat kan elk moment gebeuren. Bellamy zorgt goed voor de pups, al vindt ze het beslist niet nodig om hele dagen in die warme werpkist te liggen. Net even verzorgen en dan snel er weer uit! Wat opvalt is dat de pups prachtige hoofdjes hebben. Papa Duc geeft zijn kwaliteiten goed door! We wachten met spanning af hoe de pups zich de komende weken gaan ontwikkelen. De kinderen zijn geweldig blij met de gezinsuitbreiding. Dat wordt nog moeilijk, als de pups over een paar maandjes het huis uit gaan... Deze week hebben wij ook de namen van de pups gekozen.


Foto's en film week 2
Week 3

We hebben al weer de derde week achter de rug. De ontwikkeling van de pups gaat erg snel! Zo rond de 14de levensdag zijn de oogjes open gegaan. Een paar dagen later was het goed te merken dat de pups langzamerhand gingen horen. De wereld gaat echt voor ze open. Ze beginnen te lopen op vier pootjes. Het spelen en elkaar ontdekken is volop aan de gang. Dat levert vermakelijke taferelen op! Ze blaffen op elkaar, ze bekvechten en ze zoeken contact met ons en onze kinderen. Bellamy doet het als moeder nog steeds fantastisch. De pups zijn met 21 dagen ten opzichte van de geboorte in gewicht ruim vijf keer zo zwaar geworden. We hebben ook volop visite en dat is natuurlijk al heel goed voor de ontwikkeling.


Foto's en film week 3

Week 4

De pups zijn dit weekend voor het eerst buiten geweest. Dat was een geweldige ervaring! We hebben een stukje afgezet zodat we ze een beetje in het oog kunnen houden. Ze zijn inmiddels bijzonder rap ter been geworden. Voor onze andere honden is het ook een hele ervaring. Ze kijken vol belangstelling toe! Bellamy vindt het voeden wat minder, nu de pups volop tandjes hebben. We hebben ook de nageltjes al een paar keer moeten bijknippen. De pups hebben voor het eerst vlees gegeten. Vooral de kerels lusten er wel pap van! De werpkist is inmiddels niet meer zo populair. Als ze wakker zijn, willen ze er het liefst uit en lekker het huis verkennen. De veters moesten al opnieuw in de schoenen gedaan worden...


Foto's en film week 4
Week 5

Het is druk! En, het is gezellig! Er komt heel veel visite. De pups zijn enorm mobiel en vragen, zodra ze wakker worden, op luide toon om uit die nare werpkist te mogen. In ons huis is niets meer veilig. Alle goede schoenen staan achter slot en grendel. alles wat op de grond ligt, is speelgoed, zeker als het je goede sloffen zijn! Moeder Bellamy is nu ook volop bezig met de opvoeding. Ze geeft nog regelmatig melk, al krijgen de pups nu elke dag zoveel vlees en brokjes dat ze daar eigenlijk genoeg aan zouden moeten hebben. De pups spelen af en toe heerlijk buiten of in de grote schuur. Aan het einde van de week is er een heuse fotoshoot gedaan waarvan we binnenkort resultaten zullen laten zien!


Foto's en film week 5
Week 6

We dachten dat we het tot nu toe druk hadden gehad. De echte drukte begint dus vanaf een week of 6! De pups worden met de dag sterker, sneller en actiever. Het is geweldig om te zien en mee te maken. Als je een kast open doet, zit er een pup tussen de boterhammen en eierkoeken. Als je snel even door een deur wil, zijn er tenminste twee pups nog sneller. Bij elke stap moet je voor je, opzij en achter je kijken... De pups spelen nu elke dag buiten in een ruime puppy kennel. In het begin was ontsnappen nog mogelijk. Het gaas van onze wei is iets te grofmazig. Vooral de twee dames namen achter elkaar de benen. Het spreekt voor zich dat we passende maatregelen hebben getroffen!


Foto's en film week 6
Week 7 en 8

Het is nog even volop genieten van de pups. We nemen ze zo veel mogelijk overal mee naar toe. Dat is natuurlijk goed voor de socialisatie. Zo hebben ze ook kennis gemaakt met paarden. Dat leverde vermakelijke beelden op! Even zoeken of hier ook ergens melk te halen valt... Er zijn opnieuw veel foto's van de pups gemaakt. De pups waren na afloop van de fotosessie bekaf! Langzaam aan  gaan we al weer naar het eind van een fantastische periode. De nieuwe baasjes kijken ongeduldig uit naar het moment waarop ze hun hondje kunnen ophalen. Nog voor de kerst zullen er drie 'het huis uitgaan'. De andere twee blijven nog tot na de feestdagen. We hopen dat wij voor alle vijf een goede basis hebben gelegd voor een fantastisch leven!


Foto's en film week 7 en 8


Stamboom van de pups
Nieuws, foto's en video's van onze pupeigenaren

© 2011 - P. Hoek